Sådan sparer du på strømmen på din telefon

Løber du ofte tør for strøm på din mobiltelefon, så ved du helt sikkert også, hvor irriterende det er for eksempel at sidde i bussen uden strøm på mobiltelefonen. Det betyder, at du ikke kan ringe eller skrive SMS’er, surfe på internettet og så videre. Bruger du din telefon meget i dit arbejde, kan det være meget kritisabelt at løbe tør for strøm. Derfor har vi lavet denne guide, hvor du hurtigt kan blive klogere på, hvordan du kan forebygge ikke at løbe tør for strøm.

Konkrete råd til at spare på strømmen:

  • Hav ikke for mange ting åbent. Det kan for eksempel være apps og andre programmer. Luk dem løbende ned.
  • Dæmp baggrundsbelysende på din mobiltelefon. Kan du leve med at have en lavere baggrundsbelysning i perioder, kan det være en god måde at spare på strømmen. Du kan jo eventuelt sænke den lidt, når du ved, at du kommer til at mangle strøm senere på dagen.
  • Lad ikke din telefon løbe tør for strøm. Batterierne i de moderne mobiltelefoner som eksempelvis iPhone X, Samsung Galaxy og så videre har ikke godt af at løbe helt tør for strøm. Derfor bør du så vidt muligt undgå dette.
  • Få strøm når du kan. En gammel myte siger, at man skal lade sin smartphone helt op, hver gang den skal lades. Det behøver man dog ikke. Batterierne trives nemlig fint med at blive opladet til 50-75%. Så hav en lader ved hånden og lad op, når du har muligheden for det.
  • Sluk for bluetooth og wifi. Bluetooth og Wifi er store strømslugere. Bruger du ikke de funktioner alligevel, så slå dem fra. Særligt mange har bluetooth tændt, og det kan altså koste meget strøm. Du kan også slå GPS funktionen fra. Vær dog opmærksom på, at nogle apps bruger den.
  • Undgå at telefon bliver for kold eller varm. Så holder batteriet nemlig dårligt på strømmen.
  • Opdater din telefon når du kan. Producenterne udvikler hele tiden på telefonerne, og noget af det de udvikler på er blandt andet, hvordan batteriet kan være mere holdbart. Opdatér derfor din telefon, når du kan.
  • Få din skærm til at slukke efter kortere tid. Der er ingen grund til, at din telefon ligger tændt i lang tid, efter du har lagt den fra dig. Sæt derfor indstillingen for, hvor hurtigt den slukker.

Alternative råd

Dette var en række konkrete råd, som du kan bruge til at spare på strømmen. Du kan også købe en powerbank, som du kan have med dig. Så kan du lade op, når du har tiden til det. Bruger du din telefon meget, kan det være en rigtig god investering, og en powerbank kan nemt opbevares i tasken. Et andet råd kan være at have en oplader både derhjemme og på arbejdet. Så kan du oplade løbende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *