Hvornår vælger danskerne kviklån fremfor banklån?

Der er op til flere årsager til, at danskerne vælger at optage et kviklån fremfor et banklån. Ofte er det som følge af, at de skal låne penge til forbrug, og det er sjældent, at det er noget, banken har interesse i. Der er flere årsager til dette, men som oftest drejer det sig om, at de ikke har nogen sikkerhed, hvis lånet ikke skal finansiere et aktiv af en vis værdi.

Hvis der er tale om et lån, der skal gå til forbrug, hvilket kan være alt lige fra køb af et nyt TV til stuen til betaling af en regning, man ikke havde regnet med at få, så er det meget normalt, at man vælger at optage et kviklån i stedet for et banklån. Der er dog flere og flere, der bevidst er begyndt at undergå at optage lån i banken og prioriterer online lån.

Et nej i banken fører typisk til lån på nettet

Folk der får et nej i banken, er typisk også mere villige til at forsøge at låne penge på nettet. I langt de fleste tilfælde vil du opleve, at du ikke får accept på din låneansøgning, hvis du blot skal bruge de lånte penge til at finansiere et helt almindeligt forbrugskøb. Banken får nemlig ikke nogen sikkerhed, hvis pengene bliver brugt på et sådant forbrugskøb.

Det er ikke ensbetydende med, at alle, der får et nej i banken, vælger at låne penge på nettet. Der er dog en stor del af dem, der gør, og det tal er kun steget i løbet af de seneste par år. Det er en stigning, der er sket i takt med, at det også er blevet billigere at optage lån på nettet. Før i tiden var der markante forskelle mellem pris på et kviklån og et banklån.

Ydermere, så kan det også tage lang tid, inden du får din penge udbetalt, hvis du vælger at låne penge i din egen bank – det er ikke just tilfældet på nettet. Her har de typisk en udbetalingstid, der lyder på max. 24 timer. I nogle tilfælde er det endda muligt at få penge udbetalt allerede efter et par timer, så de er at finde på din bankkonto den samme dag.

Billigere priser for flere til at låne på nettet

I og med, at det ikke længere er nær så dyrt at låne penge på nettet, så er der også flere, der vælger at gøre det. Før i tiden var der nemlig mange, er afholdte sig fra at gøre netop dette, fordi de ikke var villige til at betale den forhøjede pris, det kostede at låne penge på nettet kontra at låne penge i banken – i dag er forskellen dog minimeret markant.

Det betyder ikke, at det er lige så billigt at låne penge på nettet som i banken, men prisniveauet på nettet er konstant dalende, hvorfor det inden for en årrække – sandsynligvis – vil falde til et niveau, der er ensartet med det niveau, de har i mange af bankerne her i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *