Giv din tagterrasse et unikt udtryk

Bor du inde i byen og er så heldig, at du har din egen tagterrasse, så vil du helt sikkert også gerne gøre noget unikt ved den. En tagterrasse kan dog være svær at designe, fordi man også skal tage forbehold for vind og vejr. Det er ikke alt, man lige kan have stående ude hele året. Her i guiden vil vi komme med nogle gode råd til, hvordan din tagterrasse får et unikt udtryk, der indbyder til hyggelige og varme sommeraftener med udsigt ud over byen.

Vær ikke bange for at blande ting

Når mange skal designe tagterrassen, begår de den fejl, at de har et for ens tema. Det kan gøre terrassen lidt kedelig, hvis alt er ens. Der sker ikke noget ved at mikse forskellige ting. Vær ikke bange for at være lidt kreativ med tæpper, pudder, stole, liggestole og ikke mindst dit spisebord.

Planter er essentielle

For at give din tagterrasse skal du have planter. Igen her behøver det ikke at være ens og kedeligt. Du må gerne være kreativ. Vil du gerne gøre lidt ekstra ved dine planter, så køb nogle fede krukker. Du kan eventuelt finde nogle italiensk inspirerede krukker. Det giver et utrolig fedt og ikke mindst eksotisk udtryk som en tagterrasse bør have.

Giv din tagterrasse liv

Skulpturer og andet pynt kan være med til at give en tagterrasse følelsen af, at man er trådt ind i noget helt unikt midt inde i byen. Mange har for eksempel et asiatisk tema på deres terrasse med forskellige skulpturer. Der findes også andre former for de klassiske haveskulpturer. Det kan være krystaller, sten og ikke mindst kunstneriske værker. Husk dog altid at sørge for, at de ting du nu køber, også kan tåle at stå ude. Særligt sten kan være give et helt fantastisk udtryk til tagterrassen.

Behandling af dine terrassebrædder

De fleste tagterrasser er lavet med terrassebrædder. Ligesom alle andre træterrasser i øvrigt er det. Hvis du ikke behandler træet, kan det hurtigt blive kedeligt og slidt at se på. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at købe noget træbehandling til dine brædder. Det danske vejr kan til tider være barskt, og derfor er det også vigtigt at du beskytter dit træ så godt som muligt. Hvis du har overtaget en lejlighed, hvor terrassebrædderne er helt slidte, kan du overveje, om det på et tidspunkt er tid til at skifte dem ud. Det bør du naturligvis kun gøre, hvis det er en ejerlejlighed. Det kan nemlig godt blive en dyrere omgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *