Få styr på de forskellige leasingaftaler

Leasing er et fænomen som danskerne har taget varmt til sig. Flere danskere vælger at lease en bil, frem for at købe en. Det kan bedre betale sig for mange, især fordi der er meget fleksibilitet.

Når en bil skal leases, så er det i en tidsbestemt periode, du har selv indflydelse på, hvor længe en leasingaftale skal løbe over. Det lyder som simpelt, som det i bund og grund også er, der er dog nogle variabler, som det kan være en god ide at være klar over, når du kaster dig ud i at tegne en aftale. Der er nemlig mange typer leasingaftaler. Det handler her om, at finde den bedste leasingtype til dig.

Leasing typer

Det er en god ide at sætte dig ind i de forskellige leasingtyper, inden en leasingaftale tegnes. Det kan være en smule forvirrende, men en smule research, kan gøre hele processen mere overskuelig og lige til.

Sæsonleasing

Sæsonleasing er for dig, som godt kan lide at have forskellige biler, alt afhængigt af den årstid du befinder dig i. Denne leasing type gør det muligt for dig at køre i en cabriolet om sommeren, og/eller en firehjulstrækker i vintermånederne. Du betaler kun registreringsafgift for de måneder, hvor du benytter dig af bilen.

Erhvervsleasing

Erhvervsleasing er for firmaer, hvor arbejdsgiver står for finansieringen.  Bilen kan dog også kun benyttes i erhvervsrelaterede situationer.

Ved denne type leasingaftale, er perioden for aftalen ofte begrænset til et bestemt antal måneder ad gangen. Det er op til den betalende virksomhed at afgøre, om leasingaftaler på disse biler skal forlænges, ved aftalens udløb eller ikke. Det er en fordel for virksomheder fordi, virksomheder på den måde fra år til år, kan administrere antallet af biler i virksomheden fra år til år.

Splitleasing

Med splitleasing er det muligt at afskaffe behovet for både en firma- og privatbil, med splitleasing kan du nøjes med én til begge formål.

Reglerne er simple, arbejdsgiver betaler for det kilometerantal, som bliver kørt i arbejdstimerne, medens du selv påtager dig det økonomiske ansvar for betalingen af den kilometermængde, som du kører privat.

Flexleasing

Flexleasing er en af de mest brugte leasingtyper i Danmark. Flexleasing bliver hyppigst anvendt til dyre luksusbiler, hvor registreringsafgiften typisk er høj.

Når du tegner en flexleasingaftale, så har du den pågældende bil, som aftalen indebærer i en kortere periode. Hvilket er en fordel for mange. Den økonomiske fordel ved denne type af leasing aftale er, at du ikke betaler den fulde afgift på 180% på en gang, som er attraktivt for de fleste. Du betaler med flexleasing afgiften løbende. Ulempen ved denne type leasing er, at du efter endt leasing periode, skal købe bilen uden afgift eller henvise til anden køber. 

Læs mere

Hvis leasing lyder som noget for dig, så læs mere om leasing af biler på Nellemannleasing.dk. Du kan via linket læse flere detaljer, som er tilknyttet de forskellige aftaler. Hvis det hele stadig virker forvirrende, så kan du ligeledes kontakte et leasingselskab, som kan guide dig, og hjælpe dig med at finde den bedste løsning for dig.

Hvis du er typen, som foretrækker at fordybe dig i tests, så kan du med fordel læse en dybdegående test, som kan hjælpe dig godt på vej.