3 gode råd til at bestå køreprøven

Indholdet i denne artikel er udarbejdet i samarbejde med KørKort og Teknicar. Artiklen kan indeholde betalte links.

Er du i gang med at tage kørekort i Aarhus eller en anden by? Så skal du sandsynligvis snart til teori- og køreprøve. Det kan være både spændende og nervepirrende, men så længe du sørger for at forberede dig godt nok, er chancerne for at bestå begge gode. Teoriprøven bør alle kunne bestå i første hug, da man blot skal sørge for at læse godt nok op, hvorimod køreprøven er en lidt anden snak. Ved køreprøven kan andre bilisters, cyklisters og gåendes dårlige adfærd nemlig påvirke din kørsel og i værste fald også dit resultat. I denne artikel kommer vi med 3 gode råd til at bestå køreprøven.

1.      Aflæg køreprøve i samme by

Når du skal til køreprøve, anbefales det, at du gør det i den by, hvor du har taget din undervisning. Tager du eksempelvis dit kørekort i Århus, bør du altså også tage den praktiske køreprøve her. Nogle vælger at aflægge den i mindre byer uden for Aarhus, da de tænker det er en fordel, men sådan er det ikke nødvendigvis. Tværtimod. Du er nemlig ikke trænet i områderne og de ”små” fælder, som køresagkyndig indimellem tester dig i såsom ensrettede gader og veje, kørsel forbudt eller lignende. Det er en stor fordel og mest hensigtsmæssigt, du er øvet i byens trafik og forhold.

2.      Tag teoriundervisningen alvorligt og glem det ikke

Du skal ikke kun gå til teoriprøven med det formål bare at bestå. Du skal tage teoriundervisningen alvorligt og bruge mere tid på at læse i undervisningsmaterialet end på at tage forbedrende prøver. ”Hvorfor?”, spørger du måske. Jo, prøverne lærer dig ikke at undgå fejl. Det gør undervisningsmaterialet og den praktiske erfaring. Derudover stiller køresagkyndig også altid 2-3 spørgsmål til den praktiske køreprøve, før I kører afsted sammen, og det kan sagtens dreje sig om stof fra teoriundervisningen som eksempelvis: Hvilken farve indikerer, at bilen skal køres på autoværksted i Århus? Hvordan tester man for ratslør? Hvilken farve skal nummerpladelyset have?

3.      Baser ikke udelukkende valg af køreskole på beståelsesprocent

Du skal ikke udelukkende baserer dit valg af sted at tage kørekort Århus på beståelsesprocenter. Optællingsmetoderne kan varierer meget, og af den grund kan resultatet snyde. Du skal hellere vælge køreskolen ud fra, hvor den ligger i forhold til din bopæl, og om den tilbyder en pakke, der passer til dig. Du kan med fordel læse anmeldelser af forskellige køreskoler på henholdsvis Facebook, Trustpilot, Google eller andre steder. Et allersidste råd er at tage kørekortet i en periode, hvor du ved, at du har tid til det. Hvis du ved, der er risiko for længere pauser grundet det ene eller andet, forringer du nemlig dine beståelseschancer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *